Contentmarketing

Waarom contentmarketing is uitgegroeid tot één van de populairste vormen van marketing? Het is toegankelijk, kostenefficiënt, prettig voor je doelgroep en effectief. Ten minste: als je het goed aanpakt. Daar zijn wij voor. Deze vorm van marketing is voor vrijwel iedere ondernemer en elk bedrijf relevant. Of je nu een kleine ZZP’er bent of een nationaal opererende organisatie met vestigingen door heel het land. Als je iets te vertellen hebt over je bedrijf, missie en visie, producten of diensten, dan is contentmarketing iets voor jou. De return on investment maakt contentmarketing tot misschien wel de meest aantrekkelijke vorm van online marketing. Onze content marketeers helpen je aan succes. 

 

Contentmarketeers produceren contentmarketing op hun kantoor

Waarom contentmarketing werkt

Contentmarketing zou natuurlijk niet populair geworden zijn als het niet zou werken. Steeds meer bedrijven, ondernemers en zelfstandigen reserveren een aanzienlijk deel van hun tijd en marketingbudget voor contentmarketing. Omdat zij ervaren dat het werkt. Er zijn diverse redenen aan te voeren waarom dit zo is. Misschien wel de belangrijste, en in elk geval de meest onderscheidende, is dat het waarde toevoegt voor je doelgroep. Van hoeveel andere vormen van marketing kun je dat nu zeggen?

Marketing waar je doelgroep wél op zit te wachten

Niemand zit te wachten om bestookt te worden met marketing. Tegelijkertijd heb je als bedrijf of ondernemer marketing hard nodig. Veel vormen van online marketing zijn voor de doelgroep nogal invasief. Ze worden hen onder de neus geduwd. Denk aan banners, productpromoties, pre-rolls en mid-rolls bij videos, etcetera. Dit soort reclame kan effectief zijn, maar het kan ook mensen irriteren en afschrikken. Helemaal wanneer zij ermee worden geconfronteerd op het moment dat zij hier niet op zitten te wachten.

Contentmarketing is in dat opzicht anders. Van alle vormen van online marketing is dit waarschijnlijk degene die jouw doelgroep het beste bedient. Omdat goede content waarde biedt. Je informeert, inspireert, amuseert: je geeft je doelgroep een kijkje achter de schermen of leert hen meer over je bedrijf en waar je voor staat.

Bovendien zoeken mensen jouw content vaak zelf op. Denk aan het publiceren van interessante blogs. Je schrijft over onderwerpen die mensen boeien en waar ze naar op zoek zijn. Wanneer zij actief naar deze onderwerpen zoeken en de SEO van je blog goed is, zullen zij je vinden. De ware kracht van contentmarketing komt op dat moment naar boven: mensen hebben eigenlijk niet eens door dat ze met marketing te maken hebben, maar worden toch positief beïnvloed.

Hoe wij ervoor zorgen dat je gaat scoren met contentmarketing

Het klinkt natuurlijk allemaal erg aantrekkelijk, maar scoren met contentmarketing is echt niet zo eenvoudig. Anders zou immers iedereen succes hebben. Het succes valt of staat natuurlijk met de kwaliteit van de content. Is je content goed geschreven? Speelt het in op de behoefte van je doelgroep? Heeft je content waarde?

Een goede strategie en planning

Wij onderzoeken en brengen in kaart waar jouw doelgroep op zit te wachten in relatie tot jouw bedrijf, branche/sector, diensten of producten. Vanuit daar ontwikkelen wij een contentstrategie. Investeren in een goede strategie biedt veel voordelen.

  • Een goede planning heeft je houvast
  • Onderwerpen zijn geselecteerd om te matchen met interesses van je doelgroep
  • Je hebt de zekerheid dat er ook echt naar deze onderwerpen wordt gezocht
  • Continuiteit in productie en uniformiteit in uitstraling zijn gegarandeerd.

Content die je doelgroep raakt

Onze contentmarketeers hebben de kennis en ervaring om altijd precies die content te maken die je doelgroep boeit en raakt. In lijn met jouw stijl en in een tone of voice die resoneert bij de lezer. Je bekendheid, bereik, reputatie en omzet zullen verbeteren.

De kracht van distributie

Waarom zou contentmarketing beperkt moeten blijven tot je eigen kanalen? Juist door deze buiten je eigen bubbel te verspreiden, ga je nog veel meer mensen bereiken. Zo trek je nieuwe klanten aan. Wij kunnen hiervoor zorgen. Door je content te verspreiden op je social kanalen, maar ook op platforms van derden. Bijvoorbeeld in de vorm van gastblogs.

Maak werk van je contentmarketing en neem contact met ons op

Ben jij klaar om te gaan knallen met contentmarketing? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor een duurzame, succesvolle strategie die je doorlopend meer bezoekers, nieuwe klanten en meer omzet op gaat leveren, terwijl je ook nog eens werkt aan je SEO.

Vrijblijvende offerte van Jouw Tekstbureau

8 + 4 =