De diensten van ons tekstbureau

Jouw Tekstbureau is een allround tekstbureau in Almere, maar uiteraard werkzaam voor klanten door heel Nederland. Wij leveren verschillende diensten. Met dank aan onze veelzijdige tekstschrijvers kunnen wij al onze klanten van dienst zijn met de perfecte teksten. Men zegt vaak: schrijven is een vak apart. Dat is waar. Die stelling dekt de lading nog niet volledig. Want ook binnen het vak van schrijven bestaan er verschillende disciplines. Op deze pagina leggen wij je graag uit met welke diensten ons tekstbureau jou kan helpen. Wil je nog meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Een SEO tekstschrijver aan het werk voor een tekstbureau

Copywriting en algemene teksten

De tekstschrijvers van Jouw Tekstbureau zijn beschikbaar voor copywriting en algemene teksten. Onder deze teksten vallen vrijwel alle teksten die niet specifiek passen in één van de categorieën die verderop deze pagina worden toegelicht. Algemene teksten kunnen tal van doelen en onderwerpen hebben. Afhankelijk van onder andere het doel en de doelgroep zullen onze copywriters zorgen voor een passende stijl en tone of voice. De term “algemene teksten” is  misschien een beetje misleidend. Een copywriter die algemene teksten schrijft, dient breed georienteerd en op veel manieren inzetbaar te zijn.

Bij het schrijven van algemene teksten gaat het vaak om het realiseren van een bepaald doel. Dit kan iets zijn wat de tekst overbrengt of teweeg brengt. Of het kan gaan om het aansporen tot een gewenste actie van de lezer. Bij deze vorm van copywriting gaat het vaak om:

  • Informeren
  • Activeren (de lezer iets laten doen)
  • Overtuigen
  • Beschouwen
  • Amuseren

Algemene teksten worden veelal gebruikt voor gedrukte media. Bij het schrijven voor online media, zoals websites en webshops, komt vaak een extra component kijken: online vindbaarheid. Daarover lees je meer in de alinea over webteksten en SEO.

B1 taalniveau

Onze schrijvers kunnen schrijven op B1 taalniveau. Begrijpelijke teksten met korte zinnen en eenvoudige woorden. Teksten die iedereen begrijpt. Dit is om meerdere redenen belangrijk. Veel teksten dienen toegankelijk te zijn. De boodschap moet bij iedereen overkomen. Ook bij laaggeletterden, mensen die moeite hebben met lezen of mensen die de Nederlandse taal niet helemaal machtig zijn. Ons tekstbureau schrijft indien gewenst teksten op B1 taalniveau. Zo weet je zeker dat jouw boodschap overkomt op iedereen.

Creatief schrijven en storytelling

Voor creatief schrijven wordt van tekstschrijvers creativiteit, originaliteit en een onderscheidende schrijfstijl verwacht. Een creatief schrijver moet zich perfect kunnen inleven in zowel de opdrachtgever als de doelgroep. Creatief schrijven draait vaak om storytelling: het produceren van pakkende verhalen die inspelen op emotie. Het doel is meestal om de lezer te enthousiasmeren, te boeien en te prikkelen. Contentmarketing is hiervan een perfect voorbeeld.

Creatieve teksten vind je meestal niet terug in een brochure. Deze teksten zijn perfect voor image building, brand awareness en het werven van klanten via de website, blog of social media kanalen. Bij creatief schrijven ligt de nadruk niet op functionaliteit. Natuurlijk kunnen creatieve teksten een informatief karakter hebben, maar het doel is om de lezer te raken met boeiende storytelling.

Zakelijk schrijven

Bij zakelijk schrijven is het voor een tekstschrijver van groot belang dat hij/zij de missie, visie en tone of voice van de opdrachtgever perfect weet te combineren met de behoeften van de doelgroep. Zakelijk schrijven kan B2B (business to business) of B2C (business to consumer) zijn. Het gaat om – in de regel informatieve – communicatie vanuit het bedrijf. Bij zakelijk schrijven wordt veelal een formele stijl gehanteerd. Zakelijk schrijven kent vele vormen. Het kan gaan om wervende teksten met een commercieel karakter, maar ook om nieuwsbrieven vanuit de organisatie, memo’s of informatieve teksten voor brochures of folders.

Bij Jouw Tekstbureau vinden wij het belangrijk dat onze schrijvers méér kunnen dan alleen goede teksten schrijven. Bij zakelijk schrijven gaat het ook om een belangrijk stuk meedenken met de opdrachtgever. Om ontzorgen en waarde toevoegen. Daarom zijn onze zakelijke tekstschrijvers stuk voor stuk professionals met affiniteit voor het bedrijfsleven en ondernemen. Zij hebben ruime ervaring in diverse branches en kunnen hierdoor zakelijke communicatie perfect verzorgen.

Technisch schrijven

Wanneer het gaat om technisch schrijven, ben je vanzelfsprekend op zoek naar een tekstschrijver die de Nederlandse taal perfect beheerst en foutloos schrijft. Maar van een technisch schrijver mag meer worden verwacht. Bij technisch schrijven draait het om specifieke kennis en sterke affiniteit met de materie. Technische teksten zijn vaak complex. Dit vraagt veel van de tekstschrijver die je inschakelt. Bij technisch schrijven is het helder kunnen uitleggen van technische of complexe materie een must. Er komen specialistische termen in voor en feitelijke juistheid is van het grootste belang. En dat alles terwijl de tekst ook prettig leesbaar moet blijven.

Jouw Tekstbureau heeft technisch schrijvers met specialisaties in allerlei segmenten en onderwerpen. Van het schrijven van technische instructies en handleidingen tot complete rapporten en meer: onze schrijvers hebben de juiste kennis, kunnen zich perfect inlezen en bieden kwaliteit.

Persberichten schrijven

Ook persberichten schrijven is een échte specialisatie. Een goede tekstschrijver is altijd in staat om teksten te schrijven die enthousiasmeren of activeren. Teksten die de lezer aansporen tot de gewenste call to action. Bij het schrijven van persberichten komt vaak nog een extra uitdaging kijken. Persberichten dienen beknopt maar krachtig te zijn. Redacties hebben het druk. Een goed persbericht grijpt direct de aandacht en weet al in de eerste zinnen te overtuigen.

Kranten, magazines, blogs, vakbladen: ze krijgen allemaal tientallen tot honderden persberichten per dag toegestuurd. Hoe zorg je er dan voor dat jouw persbericht niet direct in de prullenmand belandt? Een goede persbericht schrijver weet wat er nodig is om in positieve zin op te vallen. In een persbericht moet elk woord raakt zijn. Ook moet het de ontvangers eenvoudig worden gemaakt. Een redacteur moet direct kunnen zien waar het bericht over gaat, waarom het interessant is om te plaatsen en hoe er contact kan worden opgenomen voor meer informatie. Het perfecte persbericht schrijven, betekent zorgen voor een persbericht dat vrijwel 1:1 door redacties kan worden doorgeplaatst.

Nieuwsbrieven schrijven

Nieuwsbrieven zijn voor veel bedrijven en andere opdrachtgevers belangrijk. Voor klantenbinding, maar ook om nieuwe klanten te werven. Nieuwsbrieven schrijven is iets wat een goede schrijver zelfstandig kan doen aan de hand van summiere input. Bij nieuwsbrieven schrijven gaat het vaak om meer dan alleen schrijven. Sommige opdrachtevers leveren alle onderwerpen aan. Deze kunnen vervolgens worden aangepast of herschreven. Veel opdrachtgevers hebben echter helemaal geen tijd om nieuwsbrieven te schrijven. Voor ons als tekstbureau betekent dit dat wij interessante onderwerpen moet kunnen herkennen en selecteren. Wij moeten niet alleen mee kunnen denken met de opdrachtgever, maar deze ook echt ontlasten. Onze schrijvers kunnen je ontzorgen én zorgen voor een prikkelende nieuwsbrief die écht gelezen wordt.

Webteksten schrijven / SEO teksten schrijven

Het internet heeft de rol van tekstschrijvers sterk veranderd. Tegenwoordig zijn veel opdrachtgevers op zoek naar de perfecte websteksten. Webteksten schrijven is een specialisme. Een schrijver die steengoede teksten schrijft, kan nog niet automatisch ook goede SEO teksten schrijven. Waar het hier om gaat, is dat een inhoudelijk ijzersterk verhaal en foutloze tekst wordt gecombineerd met maximale vindbaarheid.

SEO tekstsen schrijven is een specialisme waarbij finesse komt kijken. Een goede SEO schrijver weet dit. Het draait namelijk niet om de zoekmachine. Althans: niet in de eerste plaats. De lezer komt altijd op plek één. Een veelgemaakte fout is dat webtekstschrijvers zich primair richten op de zoekmachine. Maar puur zoekmachineschrijven levert zelden het gewenste resultaat op. De zoekmachine kijkt namelijk óók naar hoe gebruikers reageren op de tekst. Daarom is het belangrijk om in de eerste plaats een perfecte en prettig leesbare tekst neer te zetten. Onze SEO tekstschrijvers verwerken hier de belangrijke criteria voor een goede vindbaarheid in. Dat doen zij op een voor de lezer onmerkbare manier. De doelgroep leest een perfecte tekst die door de zoekmachine wordt beloond met een hoge positie.

Lees hier meer over wat een SEO tekstschrijver van ons tekstbureau voor je kan betekenen.

Blogs schrijven

Blogs schrijven is een discipline waarin heel veel skills en eigenschappen samenkomen. Ga maar na: je wilt een bepaalde doelgroep bereiken, met een specifiek onderwerp, de blog moet pakkend geschreven worden, je eist perfecte spelling en grammatica én je wilt dat de blog goed wordt gevonden in de zoekmachine. Een blogger moet dus zeer allround zijn. Echt goede blogs schrijven is een zeer waardevolle kwaliteit. Door blogs te schrijven kun je de bezoekersaantallen van je website sterk vergroten, doen aan klantenbinding, nieuwe klanten bereiken of je imago versterken.

Teksten redigeren

Soms worden teksten volledig gecreëerd. In sommige gevallen zijn er echter al teksten die gebruikt moeten worden, maar die nog niet aan alle wensen en eisen voldoen. Wij hebben tekstschrijvers die teksten kunnen redigeren. Bij teksten redigeren gaat het om een schrijver die met een kritische blik alle foutjes uit de tekst haalt. Er wordt gekeken naar de zinsbouw, taalgebruik, spelling en grammatica. De wens van de opdrachtgever is vaak om de kern van het verhaal in stand te houden. Bij teksten redigeren draait het dan ook niet om het compleet veranderen van teksten, maar om het optimaliseren hiervan.

Teksten laten redigeren is dé manier om te zorgen voor een perfecte, foutloze tekst. Natuurlijk houden onze schrijvers ook rekening met het doel van de tekst, de doelgroep en de tone of voice. Teksten redigeren is meer dan simpelweg herschrijven. De boodschap optimaal overbrengen in een foutloze, prettig leesbare tekst: dat is waar wij voor zorgen.

Ghostwriter

Niet iedereen is in staat om zijn of haar verhaal perfect te vertellen. Soms is het belangrijk dat die indruk wel wordt gewekt. Bij Jouw Tekstbureau kun je ook terecht voor de perfecte ghostwriter. Een ghostwriter is een schrijver die teksten schrijft uit naam en onder de naam van een ander. Ghostwriters worden veel vaker ingezet dan je wellicht denkt. Het gaat vooral om mensen die van nature geen schrijver zijn, maar wel een podium hebben. Zij willen natuurlijk kwaliteit. Die kwaliteit kan een ghostwriter bieden. Onze ghostwriters zorgen voor perfecte teksten uit naam van de opdrachtgever. Denk daarbij vooral aan columns en opiniestukken. Waar je ook een ghostwriter voor nodig hebt: wij staan voor je klaar.

Vacatures laten schrijven

De perfecte vacatures schrijven: dat is nog niet zo eenvoudig. Kom jij ook niet verder dan die dertien-in-een-dozijn vacatureteksten vol met containerbegrippen? Dan ben je niet de enige. Wil jij vacatureteksten die écht opvallen en je droomkandidaat raken en activeren? Wij staan voor je klaar.

AI teksten schrijven

De opmars van kunstmatige intelligentie gaat in een rap tempo. AI teksten, teksten geschreven door kunstmatige intelligentie, zijn allang geen uitzondering meer. Het klinkt eenvoudig: je teksten laten schrijven door programma’s zoals ChatGPT. Voor een deel is dit ook eenvoudig, want je krijgt er een taalkundig foutloze teksten voor terug.

Toch is AI teksten schrijven niet iets dat zomaar iedereen goed kan doen. De input die je geeft is cruciaal. Hoe krijg je de gewenste tone of voice? Hoe weet je zeker dat de gegenereerde tekst optimaal is voor de doelgroep? Wie factcheckt de tekst? Er zitten een hoop mitsen en maren aan AI teksten. De expertise van ons tekstbureau zorgt voor een belangrijke meerwaarde. Wij weten precies hoe je AI moet gebruiken om de perfecte teksten te krijgen. Wij doen dit voor jou tegen bijzonder scherpe tarieven.

Vrijblijvende offerte van Jouw Tekstbureau

11 + 8 =