De perfecte SEO tekstschrijver vind je bij ons

Ben je op zoek naar een goede SEO tekstschrijver die ervoor zorgt dat je én perfecte teksten krijgt én optimaal vindbaar wordt? Wij hebben die tekstschrijver voor je. Lees op deze pagina meer over wat een SEO tekstschrijver voor je kan betekenen. Interesse? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

 

Waarom een SEO tekstschrijver?

Tekstschrijvers kunnen verschillende specialisaties hebben. Dan denk je misschien direct aan inhoudelijke specialisaties op het gebied van onderwerpen. Wanneer je het hebt over een SEO tekstschrijver hangt daar als het ware nog een specialisatie boven. Een SEO tekstschrijver combineert de belangrijkste vaardigheid van een schrijver – het schrijven van ijzersterke teksten – met één van de belangrijkste aspecten voor webteksten: vindbaarheid. Kortom: een SEO copywriter combineert de kwaliteiten van een goede schrijver met die van een internet marketeer. Hier lees je wat dit precies betekent. Jouw Tekstbureau heeft altijd de perfecte SEO tekstschrijver voor jou. Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan, of lees meer over wat onze SEO schrijvers voor jou kunnen betekenen.

De invloed van een SEO tekstschrijver op de vindbaarheid van je website en teksten

Een SEO tekstschrijver heeft een grote invloed op de vindbaarheid van je website en teksten (individuele pagina’s). Voor een goede vindbaarheid zijn diverse aspecten van belang. Deze zijn grofweg in te delen in drie categorieën: de website techniek, webteksten en autoriteit. Deze drie kunnen eigenlijk niet zonder elkaar. Wanneer één element het af laat weten, zul je vrijwel nooit de gehoopte en gewenste resultaten behalen.

Met de website techniek zet een website bouwer de basis van de website neer. Een goede, moderne, snelle en mobielvriendelijke website is een belangrijke voorwaarde voor goede prestaties in de zoekmachine. Met een goede technische basis kan een SEO tekstschrijver zorgen voor topresultaten. Bij een website die ernstig tekort schiet op technisch gebied kan zelfs de allerbeste SEO copywriter niet zorgen voor een topresultaat. Andersom geldt ook: de website kan in technisch opzicht nóg zo goed zijn; zonder de juiste teksten komt deze nooit goed naar boven in de zoekresultaten.

Het derde element, autoriteit, kun je het beste zien als een hefboom. Je autoriteit bepaalt hoe belangrijk de zoekmachine jouw website vindt. Websites met een hogere autoriteit zullen in de basis beter scoren in de zoekmachine. De invloed van goede techniek en de teksten van een SEO tekstschrijver worden als het ware verder versterkt. Een hoge autoriteit krijg je in de regel door kwaliteit, een duidelijke focus op onderwerpen, het regelmatig plaatsen van nieuwe inhoud, maar vooral door inkomende links: andere websites die naar die van jou linken.

Hoe groot de invloed van een SEO tekstschrijver is, is per website verschillend. Het hangt ook af van de concurrentie. Bij websites met weinig concurrentie (weinig andere partijen of niet zulke sterke partijen die op dezelfde doelgroep mikken) zal een goede SEO tekstschrijver de website in de regel vrij gemakkelijk naar een toppositie kunnen leiden. Maar juist bij websites die te maken hebben met hevige concurrentie is een goede SEO schrijver onmisbaar. Zonder topprestaties op het gebied van techniek, teksten en autoriteit ga je er waarschijnlijk niet komen.

Wat maakt een goede SEO tekstschrijver?

Een goede SEO tekstschrijver is in de eerste plaats een goede schrijver. Hoe je het ook wendt of keert: teksten worden geschreven voor mensen. Voor bezoekers, voor je doelgroep. Een goede SEO copywriter doet eigenlijk ongemerkt zijn/haar werk. Hij/zij zorgt voor foutloze, goede en prettig leesbare teksten die de lezer voorzien in een behoefte. Daarnaast wordt door middel van beproefde technieken en slimme vaardigheden gezorgd voor teksten die de zoekmachine kunnen bekoren. Wij schrijven bewust “daarnaast”: te veel SEO schrijvers stappen in de valkuil van “zoekmachine schrijven”. Dit betekent dat teksten worden samengesteld met het oog op de zoekmachine. Machine eerst, bezoekers op plaats twee. Dat is niet hoe wij bij Jouw Tekstbureau werken. De bezoeker komt altijd op de eerste plaats.

Richt men zich te nadrukkelijk op de zoekmachine, dan zullen zowel bezoekers als de zoekmachine dit niet kunnen waarderen. Voor bezoekers leidt dit namelijk tot teksten die qua leesbaarheid verre van ideaal zijn en de zoekmachine heeft heus wel door dat de schrijver deze probeert te pleasen.

Dus: hoe pakt een goede SEO tekstschrijver het aan? Die zorgt voor de perfecte teksten voor jou en je doelgroep, met hierin de allernieuwste en bewezen SEO technieken verwerkt zónder dat dit de lezer op enige wijze stoort. Dat is de ware kracht van SEO teksten.

Hoe weet je of het werkt?

Dit vinden wij de beste vraag van allemaal: hoe weet je nu of een schrijver echt goed is en of de SEO teksten werken? Bij Jouw Tekstbureau geloven wij zeker in woorden. Woorden zijn onze business. Maar wij geloven al helemaal in daden. Daarom voorzien wij al onze klanten van een persoonlijk SEO dashboard. Dit dashboard wordt verzorgd door software van gerenommeerde derde partijen. Het is dus geheel objectief en onafhankelijk. In dit dashboard kun je de posities van je pagina’s en je posities bij zoekopdrachten zien. Je ziet op welke posities nieuwe teksten en pagina’s binnenkomen, maar kunt ook exact zien hoe de vindbaarheid van bestaande pagina’s verbetert na het plaatsen van de nieuwe teksten.

Wij beloven je dus resultaat

Wij beloven je resultaat. Onze SEO teksten werken. Dat beloven wij niet alleen: dat laten wij je ook zien en dat zul je ervaren. Onze SEO tekstschrijvers weten wat werkt en hoe zij hun vaardigheden voor jou in moeten zetten. Met als resultaat teksten waar jij, je doelgroep en de zoekmachine blij van worden.

Heb je een SEO tekstschrijver nodig?

Ben jij op zoek naar een goede SEO tekstschrijver? Onze freelance SEO copywriters staan voor je klaar. Neem contact met ons op via het formulier en je hoort zo snel mogelijk van ons.

 

Vrijblijvende offerte voor een SEO tekstschrijver

12 + 6 =