SEO tekstschrijver

Ben je op zoek naar die ene SEO tekstschrijver die ervoor zorgt dat je perfecte teksten krijgt én optimaal vindbaar wordt? Wij hebben die tekstschrijver voor je. Met een specialist van Jouw Tekstbureau weet je zeker dat je technisch uitmuntende, prettig leesbare en activerende teksten krijgt die maximaal scoren in de zoekmachine. Lees op deze pagina meer over wat een SEO tekstschrijver voor je kan betekenen. Interesse? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

 

Een SEO tekstschrijver aan het werk voor een tekstbureau

Wat zijn de voordelen van een SEO tekstschrijver?

Tekstschrijvers kunnen verschillende specialisaties hebben. Dan denk je misschien direct aan inhoudelijke specialisaties op het gebied van onderwerpen. Wanneer je het hebt over een SEO tekstschrijver hangt daar als het ware nog een specialisatie boven. Een SEO specialist combineert de belangrijkste vaardigheid van een schrijver – het schrijven van ijzersterke teksten – met één van de belangrijkste aspecten voor webteksten: vindbaarheid. Kortom: een SEO copywriter combineert de kwaliteiten van een goede schrijver met die van een online marketeer.

De invloed van een SEO tekstschrijver op de vindbaarheid van je website en teksten

Een SEO tekstschrijver heeft een grote invloed op de vindbaarheid van je website en teksten. Voor een goede vindbaarheid zijn diverse aspecten van belang. Deze zijn grofweg in te delen in drie categorieën: de website techniek, webteksten en autoriteit. Deze drie kunnen eigenlijk niet zonder elkaar. Wanneer één element het af laat weten zul je vrijwel nooit de gehoopte en gewenste resultaten behalen.

Het belang van een technisch goede website

Met de websitetechniek zet een websitebouwer de basis van de website neer. Een goede, moderne, snelle en mobielvriendelijke website is een belangrijke voorwaarde voor goede prestaties in de zoekmachine. Op een website met een goede technische basis kan een SEO tekstschrijver zorgen voor topresultaten. Op een website die ernstig tekort schiet op technisch gebied kan zelfs de allerbeste SEO schrijver niet zorgen voor een topresultaat. Andersom geldt ook: de website kan in technisch opzicht nóg zo goed zijn; zonder de juiste teksten komt deze nooit goed naar boven in de zoekresultaten.

De invloed van autoriteit op je vindbaarheid

Het derde element, autoriteit, kun je het beste zien als een hefboom. Je autoriteit bepaalt hoe belangrijk de zoekmachine jouw website vindt. Websites met een hogere autoriteit zullen in de basis beter scoren in de zoekmachine. De invloed van goede techniek en de teksten van een SEO tekstschrijver worden als het ware verder versterkt door een hoge autoriteit. Een hoge autoriteit krijg je in de regel door kwaliteit, een duidelijke focus op onderwerpen, het regelmatig plaatsen van nieuwe inhoud, maar vooral door inkomende links: andere websites die naar die van jou linken.

Hoe groot is de invloed van tekst?

Hoe groot de invloed van SEO teksten is, is per website verschillend. Het hangt ook af van de concurrentie. Bij websites met weinig concurrentie (weinig andere partijen of niet zulke sterke partijen die op dezelfde doelgroep mikken) zal een goede SEO tekstschrijver de website vrij gemakkelijk naar een toppositie kunnen leiden. Maar juist bij websites die te maken hebben met hevige concurrentie is een goede SEO schrijver onmisbaar. Zonder topprestaties op het gebied van techniek, teksten en autoriteit ga je er waarschijnlijk niet komen.

Wat maakt een goede SEO tekstschrijver?

Een goede SEO tekstschrijver is in de eerste plaats een goede schrijver. Hoe je het ook wendt of keert: teksten worden geschreven voor mensen. Voor bezoekers, voor je doelgroep. Aan een goede SEO tekst merk je als lezer dus eigenlijk niets, maar in die tekst zijn beproefde technieken en slimme vaardigheden verwerkt die de zoekmachine optimaal helpen te begrijpen waar de tekst over gaat en wat belangrijk is.

Schrijven voor lezers; niet voor zoekmachines

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar een goede SEO tekstschrijver richt zich vooral op de lezer en niet op de zoekmachine. “Zoekmachine schrijven” is echt iets uit het verleden. Zoekmachines kennen alle geijkte trucjes en zijn hiervan echt niet meer onder de indruk.

Het doel van de zoekmachine is om gebruikers pagina’s te presenteren die optimaal aansluiten op hun behoeften. Dat betekent dat niet alleen het onderwerp aan dient te sluiten op de zoekvraag van de gebruiker, maar ook dat de gebruiker de pagina echt gaat lezen. Dat lukt alleen met organische, boeiende en kwalitatieve teksten.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of het werkt?

Dit vinden wij de beste vraag van allemaal: hoe weet je nu of een schrijver echt goed is en of de SEO teksten werken? Bij Jouw Tekstbureau geloven wij zeker in woorden. Woorden zijn onze business, maar wij geloven al helemaal in daden. Daarom voorzien wij al onze klanten van een persoonlijk SEO dashboard. Dit dashboard wordt verzorgd door software van gerenommeerde derde partijen. Het is dus geheel objectief en onafhankelijk. In dit dashboard kun je de posities van je pagina’s en je posities bij zoekopdrachten zien. Je ziet op welke posities nieuwe teksten en pagina’s binnenkomen, maar kunt ook exact zien hoe de vindbaarheid van bestaande pagina’s verbetert na het plaatsen van de nieuwe teksten.

Wat kost een SEO tekstschrijver?

Een SEO tekstschrijver rekent doorgaans tarieven die vergelijkbaar zijn met die van andere tekstschrijvers. Goede kennis hebben van SEO is anno nu gewoon een must. Wat kost een SEO tekstschrijver bij ons? Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op om je wensen te bespreken. Wij zorgen altijd voor een goede prijs op maat. Het uurtarief van onze schrijvers bedraagt €65,-. Uiteraard is het altijd mogelijk om vaste prijsafspraken op projectbasis te maken, of om een scherpe prijs per tekst af te spreken.

Duurt het langer om SEO teksten te schrijven?

Een SEO tekstschrijver heeft iets meer werk ten opzichte van een tekst waarvoor geen SEO nodig is. Dat zit vooral in het voorbereidende werk. SEO schrijven vereist onderzoek. Eén van de taken van een SEO tekstschrijver is namelijk om uit te vinden waar de doelgroep naar zoekt en hoe dit gebruikt kan worden voor het schrijven van de tekst. Daarbij is er natuurlijk ook een extra uitdaging: een perfecte tekst combineren met optimale vindbaarheid. Maar maak je geen zorgen: wij kunnen altijd zeer snel leveren. Of het nu gaat om een enkele tekst of zeer grote hoeveelheden.

Heb ik een SEO tekstschrijver eenmalig nodig?

Of je een SEO tekstschrijver eenmalig, vaker of regelmatig nodig hebt ligt helemaal aan jou. Wat in elk geval belangrijk is om te weten is dat wanneer je SEO teksten eenmaal staan je hier weinig omkijken naar hebt. Tenzij er zaken veranderen natuurlijk. Want SEO betekent ook on top of things blijven. Zolang je teksten inhoudelijk goed zijn, SEO technisch bij de tijd zijn en er geen belangrijke nieuwe ontwikkelingen of veranderingen zijn, zul je vrijwel altijd blijven profiteren van goede SEO teksten.

Kom je altijd bovenaan in Google met goede SEO teksten?

We zijn altijd eerlijk over wat wel en niet mogelijk is. Goede SEO teksten zijn onmisbaar en ze zorgen voor resultaat, maar ze zijn geen wondermiddel. Ook andere aspecten van je website, zoals de techniek en autoriteit moeten goed voor elkaar zijn. Bovendien heb je te maken met concurrentie. Wanneer je onze SEO tekstschrijver inschakelt ontvang je van tevoren altijd een gedetailleerde analyse met een acurate voorspelling en onderbouwing van de te verwachten resultaten.

Kiest een SEO tekstschrijver altijd de populairste keywords?

SEO is niet altijd heel erg zwart/wit. Natuurlijk kiest een SEO tekstschrijver het liefst de populairste keywords: zoekwoorden waarop veel zoekvolume is (en die relevant zijn voor jou), maar het gaat ook om slim zijn. Is er bijvoorbeeld sprake van ontzettend veel concurrentie van zeer sterke partijen, dan kan het voor jou uiteindelijk meer opleveren om (ook) in te zetten op wellicht net wat minder populaire keywords waarop je wél een toppositie kunt pakken. Maar dit is altijd een afweging en een spelletje waar wij zeer bedreven in zijn. Ook op dit gebied dat wij altijd open en eerlijk zullen adviseren.