AI tekstschrijver

Ben je op zoek naar perfecte, pakkende teksten die jouw publiek raken en activeren? Natuurlijk ben je dat. Heb je daar ook het budget voor? Hoewel wij bij Jouw Tekstbureau scherpe prijzen hanteren, kan het alsnog een flinke investering zijn. Een AI tekstschrijver is dan misschien precies wat je zoekt. Bij ons vind je de perfecte combinatie van menselijke creativiteit en vooruitstrevende technologie. Naast traditioneel handmatig geschreven teksten, bieden we je ook de mogelijkheid om AI teksten te laten schrijven. Hoe dat precies werkt en welke voordelen dit je biedt, lees je hier.

 

Kunstmatige intelligentie werkt als AI tekstschrijver op een laptop

Wat zijn AI teksten?

Je vraagt je wellicht af, wat zijn AI teksten? Dit zijn teksten die worden gecreëerd door kunstmatige intelligentie (AI), een technologisch hoogstandje dat de menselijke taal kan nabootsen en begrijpen. Een perfect voorbeeld hiervan is ChatGPT, een geavanceerd taalmodel ontwikkeld door OpenAI.

Dit soort taalmodellen gebruiken machine learning om unieke, menselijke teksten te genereren voor diverse doeleinden. Of je nu behoefte hebt aan blogposts, productbeschrijvingen, SEO teksten, nieuwsartikelen of social media berichten: een AI tekstschrijver kan hier – net als een menselijke tekstschrijver – voor zorgen.

Wat is het voordeel van een AI tekstschrijver?

Onze keuze om AI te omarmen en in te zetten is niet zomaar tot stand gekomen. Als wij niet overtuigd waren van de meerwaarde die dit kan bieden, hadden wij deze beslissing niet genomen. Reken maar dat wij als ervaren tekstbureau kritisch zijn. Wij weten echter wat wij je kunnen bieden wanneer we onze expertise en kunstmatige intelligentie combineren. Dit zijn de voordelen.

Snelle, foutloze levering

Een AI tekstschrijver biedt tal van voordelen. Jouw Tekstbureau heeft besloten AI te omarmen en hierin te investeren. Als gevolg hiervan kunnen wij zeer snel teksten produceren, indien gewenst. Bovendien is AI in principe foutloos. Foutloze teksten mag je natuurlijk ook van menselijke tekstschrijvers verwachten, maar de combinatie van snelheid en kwaliteit is echt wel een unique selling point van AI gegenereerde teksten.

Nog voordeliger

Een ander belangrijk voordeel van AI teksten is dat deze voordeliger zijn. Zoals wij in de inleiding al schreven, zijn wij trots op onze scherpe prijzen en uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Door de opmars van AI is het echter mogelijk om nóg scherper teksten aan te bieden.

Je denkt nu misschien: AI teksten zijn de toekomst. In zekere zin is dat ook waar. Sterker nog: die toekomst is al hier. Het bovenstaande laat het schrijven van AI teksten echter eenvoudiger klinken dan het is.

Waarom AI teksten schrijven toch nog werk is voor een specialist

Ondanks de vooruitgang in AI-technologie, blijft menselijke expertise onmisbaar. AI gegenereerde teksten hebben menselijke input nodig. Ook moeten ze worden gecontroleerd en geoptimaliseerd door een ervaren tekstschrijver. In ons team van professionals zorgen wij ervoor dat elke AI gegenereerde tekst voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Wij zorgen ervoor dat de inhoud helder en coherent is, correct is qua grammatica en spelling, en perfect aansluit bij jouw merkidentiteit, tone of voice en stijl. Ook onze AI teksten worden geschreven met het oog op jouw doelgroep.

Het is belangrijk om te realiseren dat AI teksten laten schrijven alleen voordelen biedt wanneer dit goed wordt gedaan. Zonder de juiste kennis en ervaring zul je nooit profiteren van tijdswinst, de perfecte teksten of scherpe tarieven. AI teksten kunnen voor maar ook tegen je werken.

Waarom zelf AI teksten schrijven lastig is zonder de juiste expertise

Je vraagt je misschien af: wat is er zo lastig aan het schrijven van AI teksten en waarom kan ik dit niet zelf? Om écht goede teksten te schrijven, is de menselijke factor zelfs bij kunstmatige intelligentie sterk aanwezig. Wanneer onze schrijvers AI teksten voor je schrijven, ziet hun workflow er als volgt uit:

  • Wij bevragen je over de inhoud, doelgroep en gewenste tone of voice
  • We houden rekening met do’s & don’ts en alle must-haves
  • De intentie en call to action van de tekst worden bepaald
  • Onze schrijver geeft de juiste instructies en informatie aan het taalmodel
  • We zorgen (waar relevant) voor de juiste SEO-elementen
  • De gegenereerde tekst wordt uitgebreid gecontroleerd, aangepast en geoptimaliseerd

Hoe goed kunstmatige intelligentie ook is: het resultaat is nog steeds sterk afhankelijk van menselijk input, sturing en correctie/optimalisatie. AI teksten schrijven is geen kwestie van simpel wat input geven en output ontvangen. Dat kan, maar daarmee haal je nooit de kwaliteit die je nastreeft. Bij Jouw Tekstbureau gaan we altijd voor de hoogste kwaliteit. Ook bij AI-teksten.

Bovendien, en dit realiseren veel mensen zich niet, AI teksten moeten zeer streng worden gefactcheckt. Daar gaat natuurlijk ook de nodige tijd in zitten.

Wat kost het om AI teksten te laten schrijven?

Bij Jouw Tekstbureau zetten wij AI teksten in om onze diensten nog toegankelijker te maken, zonder concessie te doen aan de kwaliteit. Wij verzorgen AI teksten voor slechts €10 per pagina van circa 500 woorden. Alle teksten zijn volledig geoptimaliseerd en nagekeken door een van onze deskundige schrijvers.

Wil jij weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Vanzelfsprekend kunnen wij ook een proeftekst voor je schrijven zodat je direct kunt ervaren hoe AI in je voordeel kan werken.