Teksten op B1 taalniveau laten schrijven

Onze schrijvers kunnen teksten op B1 taalniveau schrijven. Tekst moet begrepen worden. Soms heeft tekst geen moeilijke woorden nodig. Of lange zinnen. Teksten op B1 taalniveau zijn heel belangrijk. Iedereen begrijpt deze teksten. Heb jij teksten nodig die iedere lezer snapt? Laat onze schrijvers dan B1 teksten schrijven. Wij staan voor je klaar.

 

Wat zijn teksten op B1 taalniveau?

De tekst die je nu leest is een tekst op B1 taalniveau. Wat betekent dat? Er worden letters en cijfers gebruikt om duidelijk te maken hoe moeilijk een tekst is om te lezen. Dat zijn: A1, A2, B1, B2, C1 en C2. A1 is de makkelijkste tekst. C2 is de moeilijkste tekst. 

Veel teksten worden geschreven op C1 niveau. Dat is een probleem. Niet iedereen begrijpt die teksten. Daarom is het slim om teksten op B1 taalniveau te schrijven. B1 teksten zijn eenvoudig. Met een B1 tekst leg je duidelijk uit wat je bedoelt. En iedereen die kan lezen kan ook deze teksten begrijpen. Niet alleen mensen met een hoge opleiding. Ook mensen die niet hoog zijn opgeleid. Of mensen die Nederlands als tweede taal hebben. En natuurlijk mensen die op een andere manier een probleem hebben met lezen.

Waarom zijn teksten op B1 taalniveau belangrijk?

Tekst op B1 taalniveau wordt niet altijd gebruikt. Soms is dit wel nodig. Waarom zijn teksten op B1 taalniveau belangrijk? Omdat teksten soms voor iedereen duidelijk moeten zijn.

Er is vaak kritiek op tekst. Mensen kunnen er boos om worden. Iedereen kent wel voorbeelden. Bijvoorbeeld post van de verzekering. Of een oproep van de gemeente. Daar staat vaak moeilijke taal in. Hierdoor begrijpt niet iedereen wat er staat. Dat kan voor problemen zorgen.

B1 teksten zijn belangrijk wanneer je wilt dat iedereen de teksten begrijpt.

Hoe werkt B1 tekst?

B1 tekst werkt volgens bepaalde regels.

  • Gebruik korte zinnen
  • Maak gebruik van voorbeelden
  • Gebruik geen moeilijke woorden
  • Maak tekst niet te lang
  • Gebruik duidelijke titels en kopjes
  • Schrijf in korte alineas

Alles wat je tot nu toe hebt gelezen was tekst op B1 taalniveau. Wij geven graag een voorbeeld. Een voorbeeld van het verschil tussen B1 (makkelijke taal) en C2 (de moeilijkste taal). Zometeen lees je twee keer hetzelfde. Maar dan totaal anders geschreven.

Verschil tussen B1 en C2

B1
Wij leggen uit wat B1 is. Het is belangrijk dat je weet dat B1 tekst gemakkelijk is. Daarom gebruiken wij korte zinnen. Ook gebruiken wij geen moeilijke woorden. We schrijven met woorden die iedereen kent. Zo schrijven wij een tekst die iedereen begrijpt.

C2
Op deze pagina zetten wij uiteen wat B1 exact behelst. Hoewel het zeker niet onmogelijk is om omvangrijk over dit specifieke taalniveau uit te wijden, is het van primair belang om te weten dat het B1 taalniveau bijzonder simplistisch van aard is. Het B1 taalniveau kenmerkt zich – in tegenstelling tot meer geavanceerde niveaus zoals C1 en C2 – onder andere door het structurele gebruik van korte zinnen, waarbij het gebruik van algemeen bekende woorden wordt geprefereerd. Dit om het risico op onnodige verwarring veroorzaakt door voor sommigen mogelijk onfamiliaire of onbegrijpelijke termen te allen tijde tot een minimum te reduceren. Het beoogde resultaat van de auteur in kwestie is een tekst die excellert in termen van leesbaarheid en begrijpelijkheid, teneinde niet louter geschikt te zijn voor de meer eloquente minderheid van de maatschappij.

Onze schrijvers schrijven begrijpelijke teksten

De schrijvers van Jouw Tekstbureau kunnen op elke manier schrijven. Ben jij op zoek naar een schrijver die begrijpelijke teksten schrijft? Kies dan voor ons. Wij zorgen voor goede B1 teksten. Teksten op B1 taalniveau die iedereen begrijpt. Tekst die prettig en snel leest. Neem contact met ons op. Wij helpen je verder.

Vrijblijvende offerte voor webteksten

1 + 13 =