De perfecte webteksten? Wij schrijven ze

Webteksten: het schrijven van deze teksten is in zekere zin een vak apart. Niet iedere schrijver kan de perfecte webteksten schrijven. Zelfs uitmuntende schrijvers worstelen hier nog wel eens mee. Bij Jouw Tekstbureau leveren wij webteksten die de lezer boeien en pakken, die converteren en die optimaal presteren in de zoekmachine. Lees hier hoe wij dit doen.

 

Waarom zijn webteksten een vak apart?

In zeer veel gevallen is het internet het primaire communicatiemiddel. Of je nu mensen wilt informeren, diensten aan wilt bieden, producten wilt verkopen of nieuwe klanten wilt bereiken: je website is onmisbaar. Jouw website kan alleen optimaal presteren met de juiste teksten. Dit zijn niet zomaar teksten, maar webteksten. Wat is hier dan anders aan en waarom is webteksten schrijven een vak apart?

In veel opzichten is het internet fantastisch. Ook voor je marketing. Maar online heeft ook enkele nadelen. Zo weten we allemaal dat het web vaak nogal vluchtig is. Iedereen kan 24/7 content consumeren en het moet vaak snel, snel, snel. Daarbij wordt het merendeel van de teksten gelezen op een smartphone. Wat betekent dit voor webteksten? Onder andere dat deze vanaf moment één de lezer moeten pakken, een duidelijk doel moeten hebben en de lezer richting dit doel moeten sturen. Dit nog naast alle andere eisen waar een goede tekst aan moet voldoen, zoals foutloze spelling en grammatica, een logische opbouw en prettige leesbaarheid.

Webteksten en de zoekmachine

Er is nóg een belangrijke reden waarom het goed kunnen schrijven van webteksten echt een aparte discipline is. Dat heeft te maken met de zoekmachine. De meeste websites zijn voor hun bezoekersaantallen afhankelijk van organisch verkeer: mensen die de website vinden via de zoekmachine. Maar hoe ga je hiervoor zorgen? Het antwoord – voor een groot deel – luidt: door de juiste webteksten te schrijven.

Op het internet moet je vechten voor je aandacht. Dat is in zekere zin niet zo wanneer je gebruik maakt van gedrukte teksten. Ga maar na: een tekst die wordt geprint in een magazine of in een krant is automatisch te lezen voor abonnees (en mensen die het magazine of de krant kopen). Teksten worden automatisch verspreid onder een relevante doelgroep. Dat is het push effect.

Bij webteksten is er veel meer sprake van een pull effect. Wil je dat jouw website en teksten worden gelezen, dan zul je lezers naar je toe moeten trekken. Webteksten zijn hiervoor hét middel. Goede webteksten zorgen namelijk niet alleen voor een good read: ze zijn ook onmisbaar voor je vindbaarheid in de zoekmachine. En dus onmisbaar om bezoekers aan te trekken.

Waarom onze schrijvers zorgen voor de perfecte website teksten

Jouw Tekstbureau is gebouwd op digitale expertise. Ons team bestaat uit digital natives. Al sinds 2007 produceren onze schrijvers webteksten. Voor uitgeverijen en online magazines, blogs, bedrijven en meer. Wij weten waar goede website teksten aan moeten voldoen. Bij ons ben je gegarandeerd van kwaliteit en effectiviteit tegen een scherpe prijs.

Webteksten laten schrijven? Neem contact met ons op

Wil jij webteksten laten schrijven, dan staan onze schrijvers voor je klaar. Neem gewoon eens geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag via het formulier een vrijblijvende offerte aan. Wat wij je beloven:

✅ Perfect leesbare webteksten
✅ Altijd in jouw stijl en tone of voice
✅ Nooit problemen met deadlines
✅ Optimale vindbaarheid in de zoekmachine
✅ Je wordt volledig ontzorgd
✅ Bijzonder scherpe prijzen (per tekst of per opdracht)
✅ Altijd inclusief een persoonlijk SEO dashboard om prestaties bij de te houden
✅ Een vaste contactpersoon
✅ Ongelimiteerde correcties indien nodig
✅ Vier ogen principe: elke webtekst wordt eerst gecontroleerd door een tweede schrijver

Vrijblijvende offerte voor webteksten

10 + 10 =