Wat is de gemiddelde prijs per woord van een tekstbureau?

Het inhuren van een professioneel tekstbureau kan een wereld van verschil maken voor jouw communicatie-inspanningen. Maar, wat kost het nu precies om een kwalitatieve tekst te laten schrijven? Vaak werken tekstbureaus met een prijs per woord. In dit artikel geven we je een idee van de prijs per woord waar je vaak op kunt rekenen…. en leggen wij uit waarom Jouw Tekstbureau niet aan deze constructie doet.

Illustratieve interpretatie van een contentstrategie

Traditionele prijs per woord: wat is het gemiddelde?

In de wereld van tekstschrijven variëren de tarieven aanzienlijk. Veel bureaus hanteren een prijs per woord, wat klanten in staat stelt te betalen voor precies wat ze krijgen – geen woord meer, geen woord minder. De gemiddelde prijs per woord kan variëren van €0,05 tot €0,25, afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de complexiteit van het onderwerp, de ervaring van de schrijver, de benodigde research en de deadline.

Prijs per woord: een achterhaald model?

Echter, bij Jouw Tekstbureau geloven we dat deze prijsstelling achterhaald is. In onze visie wordt kwalitatief hoogwaardige content niet gemeten in het aantal woorden, maar in de waarde die het oplevert voor de lezer en de klant. Daarom hanteren wij geen prijs per woord.

Jouw Tekstbureau: kwaliteit boven kwantiteit

Bij Jouw Tekstbureau betalen klanten voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. We concentreren ons op het schrijven van het perfecte verhaal, ongeacht het aantal woorden dat nodig is. Of het nu gaat om een compacte blogpost of een uitgebreid onderzoeksrapport, onze prijsstelling is gebaseerd op het totale project, niet op het aantal woorden.

Vaste prijs, geen verrassingen

Dit betekent dat we vooraf een vaste prijs afspreken. Dit kan een vaste projectprijs zijn, of een vaste prijs per tekst. Zo weet je als klant precies waar je aan toe bent, zonder je zorgen te hoeven maken over eventuele extra kosten bij een langere tekst of onverwachte aanpassingen.

Klaar voor de overstap?

Bij Jouw Tekstbureau begrijpen we dat elke klant uniek is en unieke behoeften heeft. Daarom bieden we gepersonaliseerde offertes aan die rekening houden met de specifieke eisen van jouw project. We focussen ons op het leveren van content die echt een verschil maakt – en dat tegen een eerlijke, transparante prijs.

Dus, ben je klaar om de overstap te maken van het traditionele, achterhaalde ‘prijs per woord’-model naar een flexibeler, waarde-gebaseerd model? Neem dan vandaag nog contact op met Jouw Tekstbureau. We kijken ernaar uit om samen met jou de perfecte verhalen te creëren.

Vrijblijvende offerte van Jouw Tekstbureau

5 + 11 =