Over ons tekstbureau

Jouw Tekstbureau bestaat al sinds 2007. Niet in naam, want tot 2022 zijn wij onderdeel geweest van ons moederbedrijf: OMP Internetmarketing. Dat zijn wij nog steeds, alleen bedienen wij tegenwoordig ook onze eigen klanten.

Van oudsher schrijft ons team de teksten voor de klanten van ons moederbedrijf, als onderdeel van een bredere online marketingstrategie. Steeds vaker kwamen er echter aanvragen voor teksten alleen. En daarom staan wij anno nu ook zelfstandig in de markt en hebben wij ook onze eigen klanten. Nog steeds zijn wij de vaste leverancier voor ons moederbedrijf. Niet alleen voor ons moederbedrijf, overigens. Wij werken als vaste leverancier voor diverse bureaus.

Wij zijn er voor bureaus, partners, grote bedrijven, MKB’ers, ZZP’ers en starters. Ben jij op zoek naar een tekstbureau dat echt levert? Wij zijn er voor je. Neem gewoon eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag kennis met je. Wil je meer lezen over wie wij zijn en wat wij doen? Lees dan verder.

Een SEO tekstschrijver aan het werk voor een tekstbureau

De missie en visie van ons tekstbureau

De missie van ons tekstbureau klinkt eenvoudig: voor al onze klanten de best mogelijke teksten schrijven. Om dit ook in de praktijk te kunnen brengen, werken wij met een heldere visie. Wij zouden onszelf kunnen zien als een passant. Een tekstbureau schrijft immers teksten in opdracht, levert op en rondt de opdracht af. Toch? Zo zien wij het niet helemaal. Of eigenlijk: helemaal niet. Los van het feit dat wij voor veel klanten doorlopend teksten produceren, willen wij zo veel mogelijk onderdeel zijn van jouw organisatie. Al is het maar voor eventjes.

Onze visie is dat je alleen de perfecte teksten kunt schrijven wanneer je zowel de klant als diens doelgroep optimaal kent. Dat betekent dat je betrokken dient te zijn. Onze schrijvers zijn – en dit bedoelen wij lief – echte vakidioten. Ervaren, kundige en gepassioneerde schrijvers die hun teksten met liefde schrijven en met trots leveren. Wij zien schrijven als een ambacht. Ondanks (of misschien juist ook wel omdát) wij de opkomst zien van kunstmatige intelligentie zoals ChatGPT geloven wij in de meerwaarde van een goed tekstbureau. Want bij goede teksten schrijven komt zoveel meer kijken dan typewerk alleen. Wij denken met je mee. Wij denken een stap verder. Wij kruipen in jouw huid en in die van jouw doelgroep. In deze digitale tijden is zeker ook voor ons werken op afstand steeds vaker de norm. Fysieke afstand weerhoudt ons niet van betrokkenheid.

Waarom wij meer zijn dan “gewoon” een tekstbureau

Als tekstbureau zijn wij van alle markten thuis. Dat moet natuurlijk ook wel om klanten uit alle sectoren op de gewenste manier te bedienen. Wij zijn echter ook digital natives. Al sinds het begin in 2007 hebben wij een sterke digitale focus. Dat betekent absoluut niet dat wij traditionele copy vergeten. Absoluut niet. Onze missie is alleen om écht uit te blinken in wat wij doen. Voor de meeste tekstbureaus geldt dat inmiddels het merendeel van hun teksten bestemd is voor online publicatie. Wij vormen geen uitzondering hierop.

Als online minded tekstbureau weten wij dat wij alleen kunnen excelleren door méér te bieden dan louter steengoede teksten. Wij hebben het geluk onderdeel te zijn van een grotere organisatie: een online marketingbureau met brede kennis. Wij weten wat de impact van techniek en gebruikerservaring is op de effectiviteit van teksten. Daarom zien wij tekst nooit als een “los” component van een website, maar kijken wij altijd naar het grotere geheel.

Zo hebben wij bijvoorbeeld de resources om niet alleen te zorgen voor optimale SEO teksten; dankzij onze diepgaande kennis van technische SEO kunnen wij ook adviseren op het gebied van website-optimalisatie om zo nog meer uit de teksten te halen en naast een geweldige gebruikerservaring ook te zorgen voor maximale vindbaarheid.

Kortom: wij zijn een tekstbureau in de meest traditionele zin van het woord: wij produceren teksten. Daarnaast zijn wij vooral ook een consultant, sparringspartner en ondernemers in hart en nieren die niets liever doen dan impact maken en verwachtingen overtreffen. Of het nu gaat om de kwaliteit van de teksten, een innovatieve aanpak of het leveren van de beste nazorg.

Onze werkwijze

Bij ons tekstbureau werken allround tekstschrijvers, die stuk voor stuk bepaalde specialisaties en interessegebieden hebben. De eerste stap is om jouw wensen en eisen te inventariseren. Zodra wij in kaart hebben gebracht waar je behoefte aan hebt, selecteren wij de tekstschrijver die optimaal bij je past. Iemand met affiniteit en ervaring op jouw gebied. Hij of zij gaat aan de slag met een duidelijke briefing en een duidelijke missie. Vervolgens verloopt alle communicatie via jouw persoonlijke accountmanager. Heb je vragen? Wij staan altijd voor je klaar. Jouw Tekstbureau staat garant voor de perfecte teksten zonder dat je hier omkijken naar hebt.

Wij leveren teksten snel. Altijd binnen de afgesproken deadline. Zijn er na oplevering nog wijzigingen nodig? dan zorgen wij daar vanzelfsprekend voor. Zonder meerkosten.

Welke garanties bieden wij?

Kiezen voor Jouw Tekstbureau betekent kiezen voor kwaliteit en zekerheid. Wij hanteren een heldere werkwijze en geven je garanties. Wij zijn pas tevreden wanneer jij dit bent. Dit betekent onder andere dat correcties altijd bij de prijs inbegrepen zijn. Natuurlijk streven wij ernaar om jouw teksten direct 100% goed te hebben. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je enkele zaken wilt veranderen of aanvullen. Dat kost bij ons nooit extra. Omdat wij werken met ervaren tekstschrijvers hoef jij je bij ons nooit zorgen te maken om deadlines. Maar: wij beschouwen een opdracht pas als afgerond wanneer je 100% tevreden bent met de teksten. Met minder nemen wij geen genoegen.

Kwaliteitscontrole

Jouw Tekstbureau hanteert een werkwijze waarbij teksten altijd worden gecontroleerd door twee paar ogen. De tekstschrijver die voor jou aan de slag gaat, controleert alle teksten zorgvuldig. Vervolgens worden deze nagelezen door een tweede schrijver alvorens ze klaar zijn om naar jou gestuurd te worden.

Je kunt gedurende de opdracht altijd bij ons terecht wanneer je een vraag hebt. Wij hebben kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan. Wij maken serieus werk van kwaliteitscontrole. Na afronding van de opdracht hoort jouw account manager graag feedback. Hoe was de kwaliteit van de teksten en hoe heb je de dienstverlening van Jouw Tekstbureau ervaren? Wij gebruiken jouw feedback om onze diensten en kwaliteit nog verder te verbeteren.

Wat kost een tekstbureau?

Je wilt kwaliteit maar niet teveel geld betalen. Dus wat kost een tekstbureau? Laten wij voorop stellen dat Jouw Tekstbureau uitblinkt op het gebied van prijs/kwaliteitverhouding. Echt waar. Wij zullen niet de allergoedkoopste zijn. Dat is ook niet ons streven. Er zijn namelijk tekstbureaus en tekstschrijvers die werken tegen absolute bodemprijzen. Daar kunnen en willen wij niet mee concurreren. Omdat wij je altijd kwaliteit willen bieden.

Dat betekent niet dat wij duur zijn. In tegendeel: wij bieden bijzonder concurrerende prijzen. Niet alleen dat: wij zijn ook altijd in staat om afspraken op maat te maken. Zo kunnen wij je factureren per tekst of project. Voor grotere en/of doorlopende opdrachten kunnen ook vaste prijsafspraken worden gemaakt. Benieuwd naar de kosten voor jouw opdracht? Neem gewoon eens contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ons uurtarief

Om een idee te geven: ons uurtarief is een scherpe €65,- per uur. Wij werken altijd op projectbasis en zorgen voor een voorstel op maat. Bij grotere projecten zijn wij vanzelfsprekend flexibel. En als het een keer gaat om een kleine tekst of opdracht, rekenen we echt niet altijd de volle mep. Maatwerk is waar het om draait.

En de andere tarieven dan?

That’s it. Meer tarieven zijn er niet. Wij vinden het namelijk achterhaald dat sommige tekstbureaus werken met een prijs per woord. Het aantal woorden is naar onze mening nooit een goede basis voor de prijs. Het gaat om input, passie, kwaliteit, duidelijkheid en resultaat. En als wij van mening dat er net wat meer woorden nodig zijn dan in eerste instantie overeengekomen, hoef je daar niet extra voor te betalen.